İMPLANT TEDAVİSİ

Eksik dişler gerek sağlık gerekse estetik açıdan sorun oluşturan bir durumdur. Hızla gelişen teknoloji ile modern diş hekimliğinde kullanılan tedavi yöntemleri artık değişti. Üzerine protez yapılan titanyum vida sistemleri ile komşu dişlere zarar vermeden eksik dişler tamamlanıyor. Diş kökü gibi görev yapan dental implant, protezin ağza adaptasyonunu sağlıyor ve doğal diş konforunda bir kullanım oluşturuluyor.

İMPLANT NEDİR?

Titanyum veya zirkonyumdan yapılmış vida sistemi olan dental implant çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. 10-15 dakika gibi kısa bir sürede dental implant uygulaması yapılsa da, ciddi bir cerrahi girişim olup uzmanlık gerektirir. 2-3 haftalık iyileşme süreci sonrası İnsan vücudu dental implantı kendi parçasıymış gibi kabul eder.

Kimlere Uygulanabilir?

Çene yapısı implanta uygun olan 18 yaş üzeri herkese uygulanır. Tek diş eksikliğinde yandaki dişlere zarar vermeden eksik diş tamamlanır. Çoklu diş eksikliklerinde ise hareketli protezler implantlar sayesinde sabitlenir. Tedavi öncesi çekilen röntgenle çene yapısının uygunluğu tespit edilir. Şeker hastalığı veya kemik erimesi olanlar, hastalıkları kontrol altına alındıktan sonra implant tedavisi görebilir.

Tedavi Ne Kadar Sürer?

Kaybedilen dişlerin oluşturduğu boşluklarda herhangi ciddi bir enfeksiyon yoksa implantal hemen diş yuvasına yerleştirilebilir. Kemik miktarı ve yoğunluğu istenen seviyenin altında ise implant uygulamasından önce kemik oluşturma uygulaması gerekebilir.

Lokal anestezi altında yapılan implant uygulaması basit ve ağrısızdır. İyileşme süresi hastanın yaşı ve sağlık durumuna göre değişir. İmplant üzerine kalıcı protezlerin yapımı için 5 hafta ile 3 ay arasında bir sürenin geçmesi beklenir. Kemik yetersizliği durumunda kemik oluşturma süresi de ekleneceğinden kalıcı protez için bekleme süresi uzayabilir.

Yan Etkisi Var mıdır?

Ağız ve diş bakımına dikkat edildiği sürece implantın herhangi bir yan etkisi yoktur. Ağız ve diş bakımnın ihmal edilmesi durumunda ise diş eti çekilmesi yaşanabilir ve doğal dişlerde olduğu gibi implant kökü ortaya çıkabilir. İmplant çevresinde enfeksiyon oluşumu yine ağız hijyenine dikkat edilmediği durumlarda meydana gelir. Özellikle şeker hastalarında görülen bu durumun önüne geçmek için tedavi öncesinde kan şekerinin kontrol altına alınması gerekir.

Kimlere Uygulanamaz?

​​​​​​​Genel sağlık durumu implant tedavisine engel olan hastalarda dental implant uygulanmaz. Kemik yapımına engel olan kemik hastalıkları, kontrol altına alınamayan diyabet ve rutin kortikosteroid uygulamaları bunlara örnektir. Son kararı hastanın doktoru ile diş hekimi görüş birliğine vararak verir.

İMPLANT UYGULAMASI KAPSAMINDA UYGULANAN TEDAVİLER

BİZE ULAŞIN

  • Adres

    Hacı Arif Bey Sokak No:41 Kısıklı – Üsküdar / İSTANBUL

  • Telefon

    0 216 520 20 98
    0 545 589 00 58/Whatsapp

  • Çalışma Saatlerimiz

    Hafta içi: 09:00 – 19:00 / Cumartesi: 09:00 – 17:00

Çamlıcadent
WhatsApp ile gönder